Πρόκριση μαθητή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου - Γυμνασίου Λαμίας στην τελική φάση της «Οικονομικής Ολυμπιάδας».

Economics Olympiad

Ανακοίνωση Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας για πρόκριση μαθητή του στην τελική φάση της «Οικονομικής Ολυμπιάδας!»

Με μεγάλη χαρά το Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας ανακοινώνει την πρόκριση του μαθητή της Τρίτης (Γ´) τάξης του Λυκείου μας, Αλεξόπουλου Αριστείδη (Ομάδας Προσανατολισμού: Οικονομίας και Πληροφορικής), στην Τελική Φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας 2021!

Ο μαθητής μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον Περιφερειακό γύρο του Διαγωνισμού (2η Φάση) στις 15 Απριλίου 2021, όπου αναμετρήθηκαν οι 299 μαθητές που είχαν προκριθεί κατά την Α´ Φάση, στην οποία είχαν διαγωνισθεί περισσότεροι από 1.100 μαθητές. Δηλαδή προκρίθηκε το 27% του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν αρχικά στο διαγωνισμό. Την συμμετοχή του Σχολείου μας στον Διαγωνισμό έχει από την αρχή αναλάβει η εκπαιδευτικός μας κ. Μαρία Αγγελογιάννη, κλ. ΠΕ80, η οποία διδάσκει το μάθημα της Οικονομίας στην Γ´ Λυκείου.

Στην Τελική Φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας προκρίνονται 75 μαθητές και μαθήτριες από τον Περιφερειακό γύρο, δηλαδή οι μαθητές με τις 50 υψηλότερες επιδόσεις. Από κάθε γεωγραφική περιοχή προκρίνεται το 10% των συμμετεχόντων και οι θέσεις συμπληρώνονται βάσει της καλύτερης επίδοσης των διαγωνιζόμενων ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, λόγω των προβλέψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19. Οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά απαιτητικών ερωτήσεων πάνω σε διάφορα θεματικά πεδία (οικονομικές έννοιες - αρχές, μικροοικονομικά, μακροοικονομικά, διεθνή οικονομικά, ειδήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, οικονομική πολιτική, χρηματοπιστωτικά οικονομικά κ.ά.). Ζητούμενο της διαγωνιστικής διαδικασίας ήταν να διακριβωθεί η ικανότητα των διαγωνιζομένων μαθητών στην κατανόηση των εννοιών και των εργαλείων της οικονομικής επιστήμης και στην εφαρμογή τους πάνω σε ερωτήματα και ασκήσεις.

Οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν στην Τελική Φάση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, όπου θα αναδειχθούν οι 5 μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας είναι το μοναδικό που θα λάβει μέρος στην τελική φάση του Διαγωνισμού μεταξύ όλων των Σχολείων της Στερεάς Ελλάδας (πλην Αττικής). Επίσης, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει μελετώντας τον πίνακα με τα αποτελέσματα από Αττική και Στερεά Ελλάδα, οι υπόλοιποι προκριθέντες μαθητές προέρχονται από μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, όπως το Κολλέγιο Αθηνών, η Σχολή Μωραΐτη, το Κολλέγιο Pierce, τα εκπαιδευτήρια «Κωστέα-Γείτονα», τα εκπαιδευτήρια «Παλλάδιο», κ.ά.

Απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στον διακριθέντα μαθητή μας Αριστείδη Αλεξόπουλο και στην εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Μαρία Αγγελογιάννη! Ευχόμαστε από καρδιάς στον μαθητή μας καλή επιτυχία, τόσο στην τελική φάση του Διαγωνισμού, όσο και στις επερχόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις! Ευχόμαστε, επίσης, καλές επιτυχίες στην εκατόχρονη Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, η οποία δυναμικά προσπαθεί να αγωνίζεται τον αγώνα τον καλόν στον στίβο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο της «Γενικής» όσο και της Εκκλησιαστικής.

Είθε οι Προστάτες της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, Άγιοι Νεκτάριος, Στυλιανός και Αικατερίνη, να χαρίζουν υγεία, σύνεση και φωτισμό τόσο στις προσπάθειες του προκριθέντος μαθητή μας όσο και στις προσπάθειες όλων των μαθητών του Σχολείου μας!

Αποτελέσματα