ΠΡΟΠΑΣΧΑΛΙΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, σύσσωμο το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» μετέβη στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο της Ι. Μ. Φθιώτιδος, για να παρακολουθήσει την Προπασχάλια Εκδήλωση «Από τη Σταύρωση στην Ανάσταση, από την Γη στον Ουρανό», η οποία   τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επ’  ευκαιρία της επικείμενης Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου και της εορτής του Πάσχα.

Οι μαθητές και οι καθηγητές βρέθηκαν στο αμφιθέατρο του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης, που κατακλύστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για την εορταστική εκδήλωση συνεργάστηκαν οι καθηγητές και μαθητές των χορωδιών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας, του 2ου Γυμνασίου Λαμίας, του 3ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, καθώς και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Η εκδήλωση ήταν μία ευκαιρία ψυχικής ανάτασης και προετοιμασίας τόσο για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα όσο και για την εορτή των εορτών, την Ανάσταση του Κυρίου μας! Οι παρευρισκόμενοι εισήχθησαν με τις αγγελικές φωνές των συμμετεχόντων μαθητών και μαθητριών στα πάθη και την Ανάσταση του Θεανθρώπου δια της υπέροχης υμνολογίας και της πλούσιας μουσικής παράδοσης.

Πρόγραμμα