Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Ομίλων 2023-2024

           Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο - Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» λειτούργησαν, για μια ακόμη χρονιά, Εκπαιδευτικοί Όμιλοι, η παρουσίαση των οποίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας.

         «Χορός-ψυχής κατάθεσις» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού ομίλου που παρουσιάστηκε πρώτος, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να επιδίδονται σε χορευτικές επιδείξεις, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνης του εν λόγω Ομίλου, κας Βασιλικής Χαΐλη-Μαδούρα,  χορεύοντας παραδοσιακούς

χορούς από την Μικρά Ασία.

           Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η Θεολόγος και Εικαστικός του Σχολείου μας, κα Ζωή Καραμαλίγκα, η οποία μετά από μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Εικονογραφίας παρουσίασε έργα των μαθητών που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του Ομίλου Εικονογραφίας με τον τίτλο: «Το φιλόκαλο έργο του Διονυσίου, του εκ Φουρνών Ευρυτανίας». Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες των παιδιών, οι οποίες, ομολογουμένως, ήταν εξαιρετικές!

          Την όμορφη αυτή παρουσίαση έκλεισε με μελωδικό τρόπο η κα Μαρία-Ελένη Δούλου, μουσικός και υπεύθυνη του ομίλου Βυζαντινής Μουσικής, «Παραδοσιακή Μουσική-Παραδοσιακό Τραγούδι», υπό την καθοδήγηση της οποίας μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία μουσικών οργάνων, ερμήνευσαν τραγούδια από διάφορες περιοχές του τόπου μας.

          Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές που συμμετείχαν όσο και στις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, που συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!

 

 

Αποτίμηση Προγράμματος Ομίλου Βυζαντινής Μουσικής με θέμα: «Παραδοσιακή Μουσική, Παραδοσιακό τραγούδι»

Αποτίμηση Προγράμματος Εκπαιδευτικού Ομίλου Εικονογραφίας με θέμα: «Το φιλόκαλο έργο του Διονυσίου εκ Φουρνών Ευρυτανίας, μελέτη και πρακτική άσκηση»

Αποτίμηση Προγράμματος Εκπαιδευτικού Ομίλου Φυσικής Αγωγής με θέμα: «Χορός – Ψυχής Κατάθεσις»