Έκφραση ευχαριστιών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας

«Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης»

 

προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα

 

Ευχαριστήρια επιστολή

 

Σεβασμιώτατε, Χριστός Ανέστη!

Έχοντας επιστρέψει από την πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των τελειοφοίτων μας στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και έχοντας επανέλθει στους ρυθμούς της καθημερινής σχολικής ζωής, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής των μαθητών στο Σχολείο μας κατά την επόμενη σχολική χρονιά, θα θέλαμε να Σας εκφράσουμε, για μια ακόμη φορά, τις θερμότατες ευχαριστίες μας, τις οποίες διά ζώσης Σας απευθύναμε κατά την συνάντησή μας την τελευταία ημέρα της παραμονής μας στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Αδυνατούμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, να λησμονήσουμε την αβραμιαία φιλοξενία την οποία μας παρείχατε καθ’ όλο το διάστημα της εκεί παραμονής μας.

          Η παρουσία του π. Παντελεήμονος, καθώς και όλων των πατέρων και των συνεργατών Σας, υπηρετούντων και διακονούντων στις ενορίες στις οποίες φιλοξενηθήκαμε,  η πλουσιώτατη τράπεζα, η οποία καθημερινά μας παρετίθετο, η λίαν τιμητική για μας αναστροφή Σας μαζί μας, αποδεικνύουν, έργοις και όχι λόγοις, ότι η πατρική Σας αγάπη σκορπίζεται αφειδώλευτα και πέραν της Μητροπολιτικής Σας Περιφερείας. Άλλωστε η μαθητεία Σας στην γεραρά Εκκλησιαστική μας Σχολή, για την οποία μαθητεία σεμνυνόμεθα, μας κατέστησε και εμάς πρόβατα της ποίμνης Σας.  

          Σεβασμιώτατε, έχετε τα σεβάσματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Σχολείου μας, ιδιαιτέρως δε των συνοδών εκπαιδευτικών κ.κ. Μαρίας Αγγελογιάννη, Οικονομολόγου, Παναγιώτη Μαλαμούση, Μαθηματικού και Αναργύρου Βλάχου, Μουσικού, καθώς και των φιλοξενηθέντων μαθητών μας.

       Και πάλι Σας ευχαριστούμε θερμότατα, εκζητούντες τις προς Κύριον θεοπειθείς ευχές Σας. Εκ μέρους ολοκλήρου της σχολικής μας κοινότητος, Σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο πολυεύθυνο έργο Σας, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και του Σχολείου μας, ασφαλώς δε και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του οποίου το όνομα φέρει, πλέον, η γεραρά Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, ευλαβώς εκζητούσα την ιλαράν  αντίληψίν του κατά την ανάντη πορεία της στο στάδιον της Εκπαίδευσης!                                                                 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού

 

Ο Διευθυντής

 

Ιωάννης Ζαχαράκης