Αναβάθμιση των υποδομών του Σχολείου μας

Τα τελευταία χρόνια, οι προσπάθειες για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων και υποδομών του Σχολείου μας, απέδωσαν καρπούς, αφού υλοποιήθηκαν έργα τα οποία γίνονται αμέσως αντιληπτά από τον επισκέπτη.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς εισερχόμενος στον αύλειο χώρο του Σχολείου, είναι η νέα περίφραξη, η οποία περιλαμβάνει, εκτός από τον αυλόγυρο και τρεις καινούργιες μεταλλικές εισόδους, μια κεντρική και δύο παράπλευρες, ενώ το σκηνικό ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση ξύλινων καθισμάτων και φωτιστικών σωμάτων στον περιβάλλοντα χώρο.

Αλλά και στο εσωτερικό του Σχολείου, οι αλλαγές είναι μεγάλες, αφού η τοποθέτηση νέων πλακιδίων στο δάπεδο, τόσο των αιθουσών διδασκαλίας, όσο και των Γραφείων και των υπολοίπων χώρων, άλλαξε άρδην την γενικότερη εικόνα. Παράλληλα, η αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων ξύλινων κουφωμάτων με νέα κουφώματα αλουμινίου, πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, συνέβαλε και στη διατήρηση της κατάλληλης θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Και όλα αυτά υλοποιήθηκαν χάρη στο διαχρονικό και επίμονο αίτημα του Σχολείου προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στο αμέριστο ενδιαφέρον του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών. Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι το έργο υλοποιήθηκε με τη στήριξη ολόκληρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιδιαιτέρως του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, καθώς και των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών της Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλία Κυρμανίδη, Αθανασίου Καρακάντζα και Ηλία Σανίδα. Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των παραπάνω έργων στο Σχολείο μας.

Ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, Εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, καθώς και μεσιτείαις του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ο Θεός να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στο πολυεύθυνο έργο τους!